THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

mY LoVeLy fOLLowEr

Jumaat, Mei 08, 2009

KEMPEN ANTI FLUORIDA

APA ITU FLUORIDA?

Fluorida merupakan sisa keluaran industri baja, sejenis racun tikus dan digunakan dalam sektor industri sebagai racun serangga untuk menghapuskan semut dan lipas. Fluorida merupakan racun tersembunyi (seperti sianida) yang memudaratkan, bertoksik dan mampu berkumpul sungguhpun hanya sedikit ditelan.

FLUORIDA MAMPU MENYEBABKAN:

- Kematian - Kanser - Ruam Kulit - Luka Kanser - Kelunturan Warna Gigi - Masalah Gastrik

- Penyebab atau Membantu Menyebabkan Kerapuhan Tulang - Keracunan Saraf - Kanser Tulang

- Keretakan Tulang - Membantu Menyebabkan Kekurangan IQ di Kalangan Kanak-kanak - Meransang Masalah Buah Pinggang di Kalangan Pesakit

SUMBER MAKLUMAT: Panduan CAP, Bahan Penyebab Kanser Dalam Kosmetik & Produk Kegunaan www.fluoridealert.org

http://www.muslimconsumer.org.my/fluorida/?s=uta

ma

http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/news.php

__________________________________________________

Teh Guru Cap Masjid bukan milik orang Islam

Baru ku tahu rupanya, Teh Cap Masjid adalah bukanlah pengeluaran Bumiputera. Nampaknya kita tertipu dengan penjenamaan. Selain menggunakan jenama cap Masjid, nama teh tersebut pun menggambarkan seperti ia adalah keluaran orang Islam iaitu dengan perkataan "Guru" iaitu Teh Guru Cap Masjid Selain dari mengelirukan dari aspek penjenamaan, syarikat tersebut juga cuba menipu dengan menggunakan pewarna..

Umat Islam lambat sangat nak keluarkan produk sendiri sehingga bangsa lain mengambil kesempatan kerana prospek benefit yang diaorang dah nampak. Rakyat beragama Islam di Malaysia adalah yang tertinggi dan semestinya mempunyai permintaan yang tinggi juga terutama bab makanan.

Kisah tasbih, sejadah, kopiah buatan China yang berada di Mekah mungkin boleh diterima lagi kerana kemungkinannya di buat oleh orang Islam China dan sudah semestinya ia bukannya makanan. Ini dikenalpasti apabila pemilik syarikat pengeluar Teh Cap Masjid dihadapkan di Mahkamah Majistret Selayang 14 Feb atas dua tuduhan menggunakan bahan pewarna dalam serbuk teh yang dikeluarkan pada 13 Oktober 2005. Teh Wangi Ros Sdn. Bhd. yang beralamat di No 371, Jalan 20, Taman Ehsan Jaya, Batu Caves dekat sini didakwa melanggar Peraturan 260(3) Peraturan-Peraturan Makanan 1985 kerana serbuk teh tidak boleh menggunakan apa-apa bahan pewarna.

** ini lah teh yg selalu ecah beli....

0 komEn: